Wat kan je vandaag dat je een jaar geleden niet kon?

Photo by Mikel Parera on Unsplash

We geraken stilaan uit de Covid pandemie. Meer dan een jaar geleden gingen we in lockdown en hebben velen de werkvloer ingewisseld voor thuiswerk.
Heel wat geplande opleidingen vielen weg, of werden in een onlineversie gegoten.

Nu we terug naar een “normaal” leven evolueren vragen velen zich af of we op professioneel vlak een progressie kunnen maken hebben het voorbije jaar. De externe voorstellen en HR-initiatieven worden in snel tempo bovengehaald.

Meestal gaat het hier dan over technische of strategische functie gerelateerde programma’s welke een gunstige invloed hebben op je professionele carrière. 

Een vraag die we ons minder stellen is of het goed gaat met onze mentale weerbaarheid.
Hoe bewaak ik mijn energie, krijg ik zuurstof aangereikt om gelukkig te zijn binnen mijn druk bestaan?

Welke initiatieven heb ik genomen om hieraan het laatste jaar te schaven? Om je professionele carrière in goede banen te leiden is werken aan je mentale weerbaarheid zeker zo belangrijk als de functie gerelateerde opleidingen of begeleidingen.

🙏 Heb ik het voorbije jaar mijn stressbronnen leren detecteren? Hoe pak ik deze aan en verlicht ik mijn stress?

🙏 Heb ik geleerd om mijn emoties beter te begrijpen en toe te laten?

🙏 Heb ik inzichten gecreëerd in de vroegere valkuilen en reageer ik er nu op een andere manier op.

🙏 Voel ik mij beter in mijn vel en indien niet wat kan ik eraan veranderen.

🙏Heb ik een beter begrip van mijn waarden, motivaties en drijfveren en die van anderen waardoor ik begrijp waarom ikzelf en anderen op een bepaalde manier reageren op een bepaalde situatie of communicatie?

Indien het antwoord op meerdere van deze vragen neen is, raad ik je ten stelligste aan om niet bij de pakken te blijven zitten en in te grijpen via opleidingen of coaching.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek indien je met vragen zit.

(Bezocht 16 keer, 1 bezoek(ers) vandaag)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *