Stress op de werkvloer

Photo by Christin Hume on Unsplash

Als coach kom ik met heel wat mensen in aanraking die gebukt gaan onder stress gelinkt aan de werkvloer. Naast werkdruk zien we vaak dat hun dagelijkse activiteiten op het werk niet overeen komen met activiteiten waar ze energie van krijgen. Anderen hebben het lastig met de oude of nieuwe cultuur van het bedrijf of hebben een moeilijke relatie met hun collega’s of baas. 

Het gevolg: de werknemer ervaart stress. Bij langdurige symptomen gaat zijn productiviteit achteruit of erger valt hij voor langere tijd uit met alle negatieve gevolgen voor hem of haarzelf en voor de werkgever.

Liefst voorkomen en indien nodig zo snel mogelijk aanpakken om uitval te vermijden.

Veelal komt het drijfveren DNA van de weknemer niet overeen met die van zijn taken, de cultuur, de collega’s of baas. Te weinig organisaties schenken hier aandacht aan, terwijl het begrijpen en aan de slag gaan met deze verschillen net het stress niveau van de werknemers kan verlagen, het ziekteverzuim en het personeelsverloop kan verminderen, de sfeer kan verbeteren en productiviteit kan verhogen.

Het ontdekken van zijn of elkaars drijfveren, het inpassen in de cultuur, de werknemers net daar inzetten waar ze energie van krijgen en begrijpen hoe we beter met elkaar communiceren is in het belang van zowel de werknemer als de werkgever.

Merk ook jij symptomen van stress na je dagtaken. S’avonds geen zin meer om iets te ondernemen, slecht slapen, hoofdpijn, irritatie, … ? Dan raad ik je aan om ernstig te nemen vooraleer een uitval onvermijdelijk wordt.

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke coaching?

Stuur mij dan een bericht via LinkedIn of mail mij via deze link voor een vrijblijvend gesprek.

(Bezocht 16 keer, 1 bezoek(ers) vandaag)