Mentale weerbaarheid, een passief proces?

Photo by Matthew Ball on Unsplash

Velen gaan ervan uit dat het opbouwen of op peil houden van de mentale weerbaarheid een passief proces is vooral gestuurd door rust en het leeg maken van zijn gedachten.

Dit is echter slechts een deel van het gegeven. Het is een zoektocht naar de realiteit, het begrijpen van de gebruikelijke energiestromen in ons lichaam. Hier actief mee aan de slag gaan.

Het is niet enkel zich comfortabel willen voelen.

Rustig zijn is het startpunt om elk moment te onderzoeken. Als we stoppen bij het zich comfortabel willen voelen kijken we nooit dieper naar onze gevoelens, emoties, handelingen. Dan ontnemen we onszelf de kans om te groeien.

Heel wat mensen schermen zich af van hun emoties, gevoelens en hun lijden. Ze vluchten ervan weg door instant geluk activiteiten. Nadien dient men echter vast te stellen dat het effect ervan zeer kortstondig is, met het gevaar dat men steeds vaker naar die instant geluk middelen teruggrijpt.

Het omarmen van je gevoelens, emoties en je lijden en er nieuwsgierig en met diepgang naar kijken creëert de nodige inzichten.

Het begrijpen van en aanvaarden dat ze er zijn opent nieuwe wegen. Die diepgang kan je ondersteunen door je telkens de vraag te stellen of je zeker bent dat je het gevoel, de emotie en het lijden eronder helemaal doorgrond hebt. Het antwoord zal telkens neen zijn. Er is steeds iets meer dat je kan ontdekken dat je inzicht verscherpt. Op die manier verwerf en vergroot je je kennis.

Vertrekkende vanuit deze kennis kunnen we werken aan een herstelplan.

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke coaching?

Stuur mij dan een bericht via LinkedIn of mail mij via deze link voor een vrijblijvend gesprek.

(Bezocht 4 keer, 1 bezoek(ers) vandaag)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *