Valse overtuigingen

Photo by Tim J on Unsplash

Wie onder ons herinnert zich nog zijn vroeger leven als kind met alle gevoelens en emoties daaraan gekoppeld?

Bij velen zullen nu plots die beelden en indrukken van het kind zijn even tevoorschijn komen. Nochtans dragen we deze herinneringen en indrukken van toen op ieder ogenblik met ons mee. 

Alle indrukken, impressies, herinneringen, gevoelens van toen we kind waren blijven een relatie onderhouden met ons huidige leven met onszelf, met dit moment. Daarom is het zo belangrijk om de liefde en de angst, het plezier en de pijn te begrijpen die we doorgemaakt hebben in onze jeugd. 

Deze inzichten helpen ons om die relatie met ons kind zijn beter te begrijpen en onszelf te helpen inzien waarom we op een bepaalde manier reageren in bepaalde situaties. Het helpt ons om ons verder te ontwikkelen en oude wonden te genezen. 

Als we als kind zaken hoorden als “stop met wenen “stopten we inderdaad met onze tranen de vrije loop te laten. Al vlug kwamen we in ons hoofd tot de conclusie dat wenen fout was. Als we wilden geliefd en geaccepteerd worden door volwassenen mochten we niet wenen.

De link met dit is niet veilig en we moeten die emotie onderdrukken werd al snel gemaakt. Deze impressie werd omgezet in een overtuiging en kan leiden naar het later blokkeren van emoties.

Alle veiligheidsmaatregelen die we als kind inbouwden worden omgezet naar overtuigingen. 

Het gevaar bestaat erin dat we zo onze emoties en ons hart afsluiten. Dat we de verbinding met ons emotioneel zijn kwijtspelen.

Om onszelf te beschermen als kind hebben we valse overtuigingen gecreëerd. (Ik mag niet wenen, ik mag niet bang zijn, ik mag niet overdreven enthousiast zijn, enz.) Doe ik het toch dan word ik niet geliefd door mijn ouders, familie, anderen.

Het begrijpen en inzichten creëren omtrent de gevoelens en doorstane emoties van ons kind zijn helpt ons deze valse overtuigingen en onszelf beter te begrijpen en ze los te laten.

Ik kan je begeleiden in het ontdekken van je overtuigingen, je inzichten, het bewandelen van je pad naar zelfontwikkeling en het je bevrijden van de valse overtuigingen. 

Ben je geïnteresseerd in persoonlijke coaching?

Stuur mij dan een bericht via LinkedIn of mail mij via deze link voor een vrijblijvend gesprek.

(Bezocht 26 keer, 1 bezoek(ers) vandaag)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *