Is goed voor zichzelf zorgen egoïstisch?

Photo by Etienne Girardet on Unsplash

Velen zetten zich tijdens en naast hun dagelijkse professionele en privé verantwoordelijkheden nog eens extra in voor anderen. Kids, familie, gezin, vrijwilligerswerk, ‘s avonds en weekends extra professionele bezigheden enz.. 

Dikwijls zien we dat na een tijdje deze inzet lijdt naar minder aandacht voor zichzelf.

Hoe dikwijls hoor ik : Ik kijk niet naar mezelf, als anderen het maar goed hebben. Hoe ik me voel is van geen belang, mijn kinderen; mijn gezin, mijn werk, mijn … , zijn het belangrijkst.

Algauw geraakt alzo bij velen de eigen energie op. Stress symptomen steken de kop op en ze krijgen het steeds benauwder. Dit heeft een direct gevolg op zowel zichzelf als de mensen rondom hen. De inzet naar en de relatie met anderen krijgt een knauw. Hoe langer het duurt hoe erger het wordt.

Velen vergeten dat om anderen te helpen we eerst voor onszelf moeten zorgen. Als we ons zelf goed in ons vel voelen en stralen, dan eerst kunnen het positivisme, die energie anderen beïnvloeden. We kunnen maar eerst goed zijn naar anderen toe als we ons zelf goed voelen.

Jij komt op de eerste plaats en neen het is dus geen egoïstisch gedrag als je daar naar streeft en die energie wil en kan omzetten om anderen te laten groeien, te helpen, zich goed te laten voelen.

Stress kan vele oorzaken hebben zowel professioneel als privé. Bij het aanslepen van stress symptomen kan een ervaren coach je begeleiden om deze te bestrijden en je veerkracht opnieuw op te bouwen.

Dus het is duidelijk: voor zichzelf zorgen is niet egoïstisch.

Is dit voor U herkenbaar en wilt je meer weten over mijn aanpak? Neem dan vrijblijvend contact op via deze link

Ik verken, stimuleer en versterk je innerlijke energiebronnen.Via het gebruiken van uitdagende methodologieën reik ik je opnieuw de nodige energie en zuurstof aan op een daadkrachtige manier en versterk ik je mentale veerkracht en weerbaarheid.

 

 

 
 
 
 
(Bezocht 42 keer, 1 bezoek(ers) vandaag)