coaching corner | getuigenissen

the sansoka direction

Jo Buyl

Dany Franssens heeft een zeer inspirerende aanpak. Zijn aanpak en coachingsessies hebben mij nieuwe inzichten gegeven in wat mij energie geeft en kost. De opvolgingsessies hebben mij geholpen om deze inzichten in praktijk om te zetten.

Dany heeft mij geholpen om mezelf beter te begrijpen en om de juiste beslissingen te nemen die mij positieve energie geven, zowel in mijn professioneel als privéleven.

Johan Vencken

In juni 2012 heb ik ontslag genomen omdat ik niet langer achter de groeiende vraag voor meer inkomsten en marge stond, zonder meer service aan de klanten te bieden. Na verscheidene interne assessments werd het mij duidelijk dat ik niet langer in de profit business paste. Ik nam een sabbatical om mezelf de nodige mentale ruimte te geven om grondig na te denken over mijn toekomst.

Traditionele assessments gaven me slechts in beperkte mate of helemaal geen resultaat, maar Dany Franssens sprak me over ValuesMangement®. Deze tool evalueerde niet mijn competenties en mijn weerstand aan stress, maar evalueerde de waarden en drijfveren die me elke dag energie geven. Dankzij de coachingsessies ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de profit en margin business beter kon verlaten, en dit ondanks het feit dat ik enorm van verkoop en marketing hield.

Mijn belangrijkste motivatie is idealistisch: andere mensen helpen zonder mijn eigen winst op de eerste plaats te zetten. En bovendien realiseerde ik mij dat ik, naast mijn professionele carrière, reeds een andere carrière van 22 jaar had – een passie – in de non-profit sector (Erfgoed en Toerisme) en dat deze 22 jaar me meer plezier en voldoening hadden gegeven dan mijn professionele loopbaan.

Nochtans is het idee nooit bij me opgekomen om een professionele loopbaan uit te bouwen vertrekkende vanuit mijn passies. Samen met Dany heb ik een strategie gedefinieerd met het doel van mijn passie mijn beroep te maken.

En het heeft gewerkt! Op 1 januari 2013 ben ik gestart als zelfstandige Heritage & Tourism Marketeer en Non-Profit Business Developer. Ik werk exclusief voor organisaties zonder winstoogmerk of bedrijven voor wie winst (maximalisatie) niet hun doel is, maar een manier om een hoger doel te bereiken. Elke dag beoefen ik mijn passie voor erfgoed en toerisme, en ik ben nog steeds actief als sales en marketeer. Al mijn passies en drijfveren smelten samen in één fantastische job!

Ik betreur mijn beslissing niet. Elke dag ben ik mij ervan bewust hoeveel ik van mijn job hou en dat dit zo weinig lijkt op “werken”. En dit dankzij het ValuesManagement® assessment en de coachingsessies.

| 1 |